Open Hof themaweek rond zwerfafval

In het kader van de week van de Duurzaamheid had basisschool Open Hof een themaweek rondom zwerfafval.

Op maandag hadden zij een mooie opening met professor Dynamiet. Hij kwam ook kijken bij het afvalruimen.

Professor Dynamiet opende de themaweek ‘Duurzaamheid’ in stijl. Met een fantastisch proefje liet de professor zien welke oplossing hij bedacht had om de ‘plastic soep’ aan te pakken.

Hij werd verrast door de vele plastic dopjes die al verzameld waren. De bakken zaten overvol. Ook de drinkpakjes en plastic verpakkingen waren al minder aanwezig in de fruitbakken. Wauw! Een goede start!

Marjo Kerstens, ambassadeur van KNGF stichting Blinden Geleidehonden, heeft met haar hond een bezoek gebracht aan alle drie de groepen 1/2. De school heeft namelijk allemaal plastic doppen ingezameld, waarmee geld kan worden verzameld, voor een opleiding van puppy’s tot blinde geleide hond. De doppen worden eind deze week ingeleverd bij de dierenartsen-praktijk in Goirle. Bij 25.000 kilo aan doppen kan een puppy opgeleid worden.

De groepen 3 en 4 gingen om beurten in de wijk afval ruimen. Met 7 ZAP’ers en 8 ouders hebben zij 14 zakken aan afval verzameld. De Diamant groep kwam daarna alle zakken ophalen. Zij hebben bij Nederland Schoon deze activiteit aangemeld en kregen zo een mooi pakket met spullen om zwerfafval te kunnen rapen. Denk daarbij aan een hesje en handschoenen voor ieder kind.

Na een korte inleiding met de afbraakposter ter illustratie door Petra Wevers en goede instructies hoe om te gaan met de afvalknijpers, geleend van de gemeente, gingen de kinderen op pad. Ze dachten dat er niet veel zwerfafval zou liggen. Toch hebben ze veel blikjes, flesjes, hondenpoepzakjes, ballonnetjes en ander zwerfafval opgeraapt. Een succesvolle activiteit.

Donderdag gingen de groepen 5-6-7-8 naar de workshop Van Pet naar Pret. Deze workshop werd gegeven door de Genietgroep. Een andere groep heeft de milieustraat bezocht.

Al deze activiteiten heeft juf Marlou samengesteld uit het buffet Van Afval tot Grondstof, opgesteld door Petra Wevers. Zij heeft bs Open Hof ondersteund bij het maken van dit duurzame programma. 

Geplaatst in Berichten.