Wandelvierdaagse 2019. We hielden het samen schoon!

Tijdens de wandelvierdaagse 2019 waren zwerfafval pakkers (ZAP-ers) én de gemeente Goirle beiden vertegenwoordigd met een gezamenlijke stand. Zij vroegen aandacht voor een schone wandelvierdaagse en riepen wandelaars op zich tijdens de wandeling in te zetten als ZAP-er.

En dat bleek een groot succes!

Het ZAP-en sprak heel veel jonge kinderen aan. Gewapend met grijper en zak en natuurlijk gestoken in een prachtig ‘Hou Goirle Schoon’-hesje hebben ruim 70 kinderen samen meer dan 150 kilo zwerfafval opgeraapt. Wat een geweldige prestatie. Elke dag was het Koningsplein heerlijk schoon na vertrek. En ook de wandelroutes bleken er na afloop blinkend bij te liggen.

Elke dag opnieuw werden zakken ingeleverd en gewogen. Tenslotte viel er een prijs te verdienen. Uiteindelijk mocht het team van Matz Hoven de kadobon ter waarde van € 50,- verdelen onder de vier deelnemers. Gefeliciteerd.

Ook was Rolph Adriaanssen aanwezig, bekend van zijn ‘van Pet naar Pret project’ op de basisscholen. Hij had een shredder-fiets meegenomen. Door te fietsen konden kinderen opgeraapte pet-flesjes shredderen. Rolph maakt hier dan weer prachtige ledlampen van.

Iedereen kreeg als bedankje nog een mooie blauwe of roze dopper met daarop het mooie ‘Hou Goirle Schoon’ logo.

Wat ons betreft smaakt dit naar meer en kijken wij uit naar de volgende editie van de wandelvierdaagse.

Bovendien is de ZAP-groep uitgebreid met Ione. Met haar 7 jaar de jongste ZAP-er. Welkom bij de club, Ione!

Na afloop blijken nog zo’n 35 grijpers in omloop. Daar wordt natuurlijk naar hartelust thuis mee opgeruimd 🙂 Maar omdat de ZAP-groep nog vaker ludieke ZAP-acties wil organiseren verzoekt zij iedereen, die geen gebruik meer wenst te maken van de grijper, deze in te leveren bij de receptie van het gemeentehuis. Dankjewel!

Wil je ook af en toe meedoen aan onze ZAP-acties? Geef je dan hier op.

Geplaatst in Berichten.