World Cleanup Day 2019 groot succes

Zaterdag 21 september was het World Cleanup Day. Wereldwijd ruimden duizenden mensen zwerfafval op. En natuurlijk deden inwoners van Goirle mee aan dit bijzondere initiatief. Ieder jaar groeit het aantal deelnemers en helaas ook de hoeveelheid zwerfafval. In Nederland bovendien bij gebrek aan een goed statiegeldsysteem op blikjes en plastic flesjes.

Wederom is de omgeving van de Oostplas onderhanden genomen. Deze hoek van Goirle trekt veel mensen aan en dus is daar veel zwerfafval te vinden. In maart van dit jaar is daar door de ZAP-ers in totaal 60 vuilniszakken aan vuil verwijderd. Nu, na de zomer, was de oogst twee volle Diamant wagens aan troep. Ook hier lijkt een toename in zwerfafval waargenomen te worden.

Onder water werd schoongemaakt door een samenwerking van duikers van GUE Brabant en 24Diving. Ook daar werd weer veel rommel verwijderd. Met als ‘dieptepunt’ een barbecue set. Serge Pellikaan gaf nog voorlichting over Project Baseline. Duikers meten voortdurend de kwaliteit van de Oostplas door inzet van allerlei technieken.

In totaal waren er 30 ZAP-ers aanwezig en 15 duikers. Een lokaal record. Leuk om te zien dat er een aantal jeugdige deelnemers bij waren. En ook ZAP-ers uit Tilburg sloten zich aan om notabene Goirle mooier te maken. En dat was te merken. In ruim één uur zaten we al aan de koffie, fruitdrankjes en heerlijk worstenbrood. Deze picknick was ons aangeboden door boerderijwinkel de Walhoeve. Een geweldige partner en betrokken bedrijf.

Geplaatst in Berichten.