Informatieve avond

We organiseren een informatieve avond in de Leybron, Dorpsplein 20, Riel, waar twee sprekers ons zullen meenemen in de wereld van het zwerfafval.

De datum is 13 oktober, inloop vanaf 19:30, aanvang programma om 20:00. Een gratis kopje koffie/thee is inbegrepen. Natuurlijk is er ook tijd om wat bij te praten. We sluiten af om 22:00. Deelname is gratis en kan worden opgegeven via onderstaande groene knop.
[Let op! Door op de rode knop rechtsboven te klikken meld je je aan als ZAP’er. Je geeft dan aan grijpmaterialen te willen ontvangen om een bijdrage te leveren aan een schoner Goirle en Riel. Dit staat los van de informatieve avond.]

Niemand minder dan Dirk Groot alias de Zwerfinator is de keynote spreker van de avond. We zijn erg blij dat hij heeft toegezegd te willen komen. Na zijn verovering van de 1e plaats van de Trouw duurzame top 100 in 2019 is hij een bekende Nederlander geworden. Dirk is een autoriteit op het gebied van zwerfafval, doordat hij voortdurend data verzamelt. Hij adviseert bedrijven en overheden hoe hun zwerfafvalbeleid aan te passen. Hij neemt ons mee in de wereld van het zwerfafval. Hij ontmaskert de mythes en heeft vele nuttige tips.

De tweede spreker is Sjors Krol, adviseur monitoring bij Beheeraccent. Sjors voert metingen uit in opdracht van de gemeente. Hij legt uit hoe zij dat doen en hoe deze data worden gebruikt om aannemers aan te sturen en te beoordelen.

Dirk Groot, alias de Zwerfinator, ruimt dagelijks zwerfaval. En dat niet alleen. Hij registreert het en wijst het bedrijfsleven en de overheid op de impact. Met succes.

“Het probleem met zwerfafval zullen we nooit helemaal kunnen oplossen. Maar met data kunnen we de industrie en overheid sturen, aanjagen en controleren. Noem het helpen.”

Sjors Krol, adviseur monitor bij BeheerAccent. In opdracht van de gemeente Goirle verrichten zij metingen aan de hoeveelheid Zwerfafval in Goirle en Riel.