Zo werkt het!

Hoe groter de groep ZAP’ers, des te schoner Riel en Goirle worden!

Natuurlijk wordt er gewerkt aan beleid om inwoners en bezoekers te stimuleren meer op te ruimen. Met verenigingen wordt onderzocht hoe structureel in en om hun locaties een bijdrage kan worden geleverd. Toch zal er altijd behoefte zijn aan mensen, die een steentje willen bijdragen. Daarom wil de gemeente alles in het werk stellen om deze mensen daarbij te ondersteunen.

Als je regelmatig een flinke zak hebt geraapt, dan hoef je deze natuurlijk niet in je eigen kliko te gooien. Daarom is met de gemeente afgesproken:

  1. Je plaatst de herkenbare groene (volle) zak het liefst bij een publieke vuilnisbak. Meld dit aan de gemeente met de Fixi app voor je iPhone of Android. Diamant groep zorgt dan voor afvoer.
  2. Ben je ver verwijderd van een openbare vuilnisbak?  Plaats dan de (volle) zak op een zichtbare plaats aan de rand van een begaanbare weg. Meld dit ook aan de gemeente met de Fixi app voor je iPhone of Android. Diamant groep zorgt dan voor afvoer.

En zo nu en dan organiseren we een opruimactie (bv World Cleanup Day) waar je aan mee kunt doen. We maken er altijd een gezellige, sociale gebeurtenis van. Wil je graag op de hoogte gehouden worden van opruimacties die we zélf organiseren, registreer je dan hier.

Download Fixi