Zo werkt het!

Waar kun je het afval laten?

Als je regelmatig een flinke zak hebt geraapt, dan hoef je deze natuurlijk niet in je eigen kliko te gooien. Daarom is met de gemeente afgesproken:

  1. Je plaatst de herkenbare groene (volle) zak het liefst bij een publieke vuilnisbak. Meld dit aan de gemeente met de Fixi app voor je iPhone of Android. Diamant groep zorgt dan voor afvoer.
  2. Ben je ver verwijderd van een openbare vuilnisbak?  Plaats dan de (volle) zak op een zichtbare plaats aan de rand van een begaanbare weg. Meld dit ook aan de gemeente met de Fixi app voor je iPhone of Android. Diamant groep zorgt dan voor afvoer.

Hoe kom je aan nieuwe groene zakken?

Op vertoon van de bevestigingsmail van je inschrijving kun je aan de balie van het gemeentehuis terecht voor nieuwe groene zakken. Deze zakken zijn namelijk alleen bedoeld voor de ZAP’ers.

Moet je het afval scheiden?

Je hoeft het afval niet te scheiden. Weet dat restafval bij de verwerker op de lopende band wordt gescheiden door robots. Wel zo handig!

Meld volle zakken met de Fixi app

Met de Fixi app kun je melding maken van geraapte zakken, zodat deze door de Diamant groep kunnen worden opgehaald. De app is ook handig voor het melden van allerlei andere problemen in de publieke ruimte.

Download de app hier:

Hoe laat ik andere ZAP'ers weten waar ik al heb gelopen?

Door gebruik te maken van de Helemaal Groen app tijdens het zap’en kunnen we nog beter zicht krijgen op de routes die we lopen.

Door onze routes met elkaar te delen, kunnen Zap’ers gerichter beslissen waar ze willen zap’en. Doen we dat niet dan grijpen we er letterlijk naast 🙂

Download de app hier:

Ik wil stoppen met ZAP'en, moet ik dan het materiaal teruggeven?

Het materiaal is door de gemeente in bruikleen gegeven. Als je stopt met het ZAP’en dan wordt het op prijs gesteld als je het materiaal weer inlevert. Het kan dan weer worden doorgegeven aan iemand anders. Tenslotte gaat het om ongeveer € 65 aan materiaalkosten. Stuur een bericht aan info@zaprielgoirle.nl om een afspraak te maken.